Moj osebni pristop

Strokovno, načrtovano samo za vas, praktično izvedljivo za vsak dan.

Ocena stanja

Namen uvodnega srečanja je spoznavanje vašega življenjskega sloga, zdravstvenega stanja in vaših ciljev. Pogovarjamo se o metodah oziroma stvareh, ki ste jih že preskusili, vaših željah in o možnostih, ki jih imate na voljo za dosego cilja. Ta razgovor je skupaj z oceno vašega prehranskega stanja osnova za načrtovanje prehrane.

Čas načrtovanja in učenja

Na osnovi dogovorjenih ciljev in ocene vašega prehranskega stanja sestavimo načrt. Načrt vsebuje korake, ki so merljivi in prikazujejo vaš napredek. Iz splošnih priporočil naredimo praktične ideje in napotke, ki jih lahko vključujete v svoj vsakdan. Spremembe uvajate postopno.

Podpora na poti do uspeha

Uvajanje sprememb, ki se jih boste lahko držali na dolgi rok, in opuščanje starih navad nista preprosta. Zato je podpora v obliki rednih nadaljnjih srečanj bistvenega pomena. Spremljamo vaš napredek, vas spodbujamo in načrt po potrebi prilagodimo. Sčasoma boste opremljeni z znanjem, orodji in z zavedanjem, kako samostojno prevzeti skrb za svoje počutje, videz in zdravje. Znali boste izbrati zase primerno hrano.

Metoda dela

Ocena prehrane

1
Ocena prehrane

Ocena prehrane je sestavni del individualnega svetovanja. Na podlagi tridnevnega prehranskega dnevnika in dnevnika telesne dejavnosti ugotavljamo ustreznost vašega hranilnega in energijskega vnosa, razporeditev obrokov in vaše druge prehranjevalne navade.

Meritev sestave telesa

2
Meritev sestave telesa

Sestavo telesa izmerimo z metodo bioimpedance, ki je v današnjem času zelo razširjena in tudi strokovno priznana. Pri tej metodi teče skozi telo zelo šibek električni tok; na podlagi električne prevodnosti tkiv se ocenijo deleži telesne vode, mišične in maščobne mase.

Ocenjene vrednosti primerjamo s priporočenimi vrednostmi glede na starost, spol, maso in višino posameznika.

Ocena stanja hidracije

3
Ocena stanja hidracije

Za določanje stanja hidracije izmerimo relativno gostoto urina.

Sestava prehranskega načrta

4
Sestava prehranskega načrta

Na podlagi ocene vašega prehranskega stanja, ocene energijskega in hranilnega vnosa ter vaše športne dejavnosti sestavimo načrt prehranjevanja, ki ustreza vašim potrebam, zmožnostim, željam in cilju. Naučimo vas, kako načrt izvajate, in vas pri tem podpiramo.

Spremljanje in podpora

5
Spremljanje in podpora

Pri nadaljnjih posvetih spremljamo spremembe vašega prehranjevanja in načrt po potrebi prilagodimo. Z bioimpedančno metodo ugotavljamo spremembe sestave telesa, ki so rezultat spremembe prehranjevanja in telesne dejavnosti, ki jo izvajate.