Prehrana športnika

Mladi športnik

Prehrana, ki jo uživaš, vpliva na tvoje počutje, zmogljivost in zdravje.

Si v obdobju rasti in razvoja. Športna dejavnost, s katero se ukvarjaš, pa še dodatno poveča tvoje potrebe po hranilih in energiji. Tvoj vsakdan je poleg treningov in tekmovanj poln šolskih in drugih obveznosti.

Kako naj se prehranjuješ, da boš lahko učinkovito treniral, si po naporu dobro opomogel in dosegel želene prilagoditve na vadbo ter ostal zdrav in nepoškodovan? Pri izbiri primerne hrane ti lahko svetujemo.

  • Kaj, koliko in kdaj naj ješ?
  • Kaj, koliko in kdaj naj piješ?
  • Kaj in kako naj se prehranjuješ na tekmovanjih ali na poti?
  • Na kaj moraš biti pozoren, če bi se rad zredil ali shujšal?

Za starše,
za trenerje

Otroci in najstniki so v obdobju intenzivne rasti. Njihove hranilne in energijske potrebe so visoke in še dodatno povečane zaradi telesne dejavnosti, s katero se ukvarjajo. Izbrana hrana pa velikokrat ne zadosti njihovim potrebam, kar lahko vodi v upočasnjen razvoj in rast, ponavljajoče se okužbe, povečano tveganje za poškodbe pa tudi v slabši učni uspeh.

S svetovanjem, prilagojenim mladim športnikom, njihovim trenerjem pa tudi staršem, vam pomagamo pri primerni izbiri hrane, ki bo zadostila potrebam mladih športnikov. Izbrana prehrana bo podprla njihovo rast in razvoj ter telesne napore, obenem pa upoštevala tudi njihov z raznovrstnimi obveznostmi obremenjeni vsakdan.

Mladega športnika obravnavamo celostno. Pri tem sodelujemo s trenerji, športnimi zdravniki, psihologi, psihoterapevti in z drugimi strokovnjaki ter športnikom tako pomagamo pri pravilnem razvoju in doseganju najboljših mogočih dosežkov.