Uravnavanje telesne mase

Hujšanje

Primerna telesna masa prinaša veliko koristi;

ohranja naše dobro počutje in zdravje ter tako vpliva na kakovost našega življenja.

Prav tako je ključnega pomena za naš videz in s tem tudi za našo samopodobo.

Različne priljubljene diete, ki temeljijo na stradanju, izločevanju živil in/ali vključujejo shujševalne izdelke, so navadno neučinkovite. Marsikdo, ki je že preskusil hitro hujšanje, je mogoče v začetnem obdobju dejansko shujšal, vendar zmanjšanja mase ni mogel obdržati. Sčasoma se je ponovno zredil in verjetno pridobil še kak kilogram več. Take diete ogrožajo zdravje posameznika, ga pustijo telesno izčrpanega in čustveno razrvanega, zlasti ob spoznanju, da mu spet ni uspelo. Zato sta strokovna pomoč in podpora ključnega pomena.

Doseganje in ohranjanje primerne telesne mase preprečuje tudi nastanek določenih bolezni in pomaga pri njihovem obvladovanju, ko se z njimi že spoprijemamo.

Če bi radi zmanjšali prekomerno telesno maso in znižano maso tudi dolgotrajno obdržali, vam lahko svetujemo. Skupaj z vami pripravimo uresničljiv načrt, ki vključuje spremembo vaših prehranjevalnih navad in več primerne telesne aktivnosti. Skozi proces vas podpiramo in načrt po potrebi prilagodimo, da lažje prebrodite ovire na poti do dolgoročnega zmanjšanja svoje prekomerne telesne mase.